Costuri

Care sunt costurile?

 

În practica mea privată, ofer clienților posibilitatea de a-și alege tariful pe ședința de psihoterapie.

Fiecare dintre noi ne aflăm într-o relație particulară cu banii. Pentru unii, o sumă poate fi prea costisitoare și nu se vor duce la terapeut pentru că este prea scump. Pentru alții, aceasta poate fi prea accesibilă și nu vor aborda cu seriozitate procesul de introspecție și mai ales schimbările necesare.

Tocmai de aceea, tu vei alege suma cea mai apropiată de posibilitățile tale financiare, astfel încât terapia să fie prioritară și să îți poată asigura continuitate.


Psihoterapeutul fiind privat, îşi desfăşoară activitatea independent, în propriul cabinet. Tarifele lui vor fi mai mari, deoarece şi costurile formării unui psihoterapeut profesionist sunt foarte mari. După terminarea studiilor universitare, care sunt uneori gratuite, psihoterapeutul intră într-un proces destul de costisitor de formare continuă, de-a lungul întregii sale vieţi profesionale. Experiența și cunoștinele dobândite se vor reflecta şi în costul şedinţelor. Iar dacă ţinem cont şi de numărul relativ mare de şedinţe, întinse pe perioade mai lungi (rareori mai mic de 4-6-8 şedinţe), înţelegem cauzele pentru care psihoterapia pare a fi, la prima vedere, din punct de vedere al preţurilor, mai costisitoare.

Însă merită să ţinem cont că o şedinţă de psihoterapie te costă, uneori, mai puţin decât o sesiune de beauty time, care durează cel mult 2-3 zile, și că efectele şedinţelor de psihoterapie rămân active pentru întreaga viaţă!

Iar costurile, aparent mari pe termen scurt, sunt nesemnificative pe termen lung deoarece…se regăsesc în echilibrul, fericirea şi bunăstarea ta interioară.

Cu alte cuvinte, investiţia într-un proces autentic de schimbare, de dezvoltare personală, este cea mai bună investiţie posibilă din viaţa oricărei persoane!

Singura investiţie care uneori asigură dobânzi de zeci de ori mai mari ca investiţia iniţială!

 

 

Atenție!

Prețul pe ședința de psihoterapie nu oglindește calitatea actului psihologic și nici aprecierea profesionalismului psihoterapeutului!