Despre mine

Sunt psiholog clinician și psihoterapeut adlerian, iar de peste 14 ani îmi dedic activitatea abordării unor patologii pe cât de comune, pe atât de importante pentru starea de bine a oamenilor.

 

Alfred Adler spune că oricine înțelege conceptul de unitate a personalității va ști că trebuie să trateze stilul de viață al individului, și nu simptomele lui.

Pentru mine, psihoterapia este… calea prin care îmi însoțesc clienții să înțeleagă viața în toate expresiile și formele ei, calea prin care îi ajut să vadă mai clar realitatea obiectivă pentru a-și identifica blocajele sau credințele disfuncționale, autosabotante sau limitative.

 

De ce psihologie?

Pentru că zi de zi, materialul psihic al fiecăruia oferă complexitate și inedit, stârnindu-mi curiozitatea continuă și dorința de a găsi cheia misterelor sufletești.

 

Sunt acreditată de Colegiul Psihologilor din România și specializată în psihologie clinică, psihoterapie adleriană, psihologie organizațională și psihologia siguranței naționale, acreditări care mi-au permis de-a lungul timpului să abordez:

Psiholog clinician și psihoterapeut adlerian


Patologia clinică.

Pornind de la depresie cu tentativă de suicid, tulburări bipolare, schizofrenie, personalitate de tip paranoid, precum și patologie psihiatrică, cu integrare socială și reconversie profesională.

Psihologia individuală.

Pentru îmbunătățirea calității vieții, pentru regăsirea echilibrului și a stării de bine, pentru creșterea stimei de sine și a potențialului personal, pornind de la premisa că fiecare individ este unic și trebuie studiat în lumina propriei dezvoltări.

Anxietatea.

O tulburare prezentă atât la copii, adolescenți și tineri, cât și la persoane cu diverse patologii, deci aproape nelipsită din viața fiecăruia dintre noi.

Terapia de cuplu.

Ca forma de reconciliere sau acceptare a unei desparțiri, astfel încât finalitatea relației să fie înțeleasă și în acord cu ambii parteneri.

Terapia familială.

Tot mai necesară pentru regăsirea echilibrului, în contextul în care fiecare membru al familiei trebuie să îndeplinească și un rol social, care, la un moment dat, este posibil să îl indeparteze fizic și emotional de familie.

Psihologia sportivă.

Ca mijloc de dezvoltare a aptitudinilor vocaționale, precum și ca instrument pentru părinți în independizarea copiilor.

Orientarea vocațională.

Extrem de importantă, de la o varstă cât mai fragedă, astfel încât copilul să se dezvolte în tendință cu aptitudinile cognitive și comportamentale.

Psihologia organizațională.

Pentru un diagnostic la nivel de organizație, încadrarea pe post a angajaților și creșterea eficienței acestora și a randamentului companiei.

Evaluarea psihologică.

Pentru diverse situații de stres post-traumatic și nu numai, în acest sens foarte utilă fiind experiența mea din domeniul militar.

Totodată, am organizat workshop-uri și grupuri de suport pornind de la ideea de a reuni persoane, cu aceleași probleme, într-un spațiu în care acestea capătă un sens și o rezolvare.

… dar și pentru a le oferi posibilitatea de a împărtăși experiențe similare și a empatiza, crescând astfel gradul de coping.

  • Workshopuri de parenting. Despre cum pot parinții să gestioneze cele mai frecvente tulburări de comportament la copii.
  • Workshopuri de dezvoltare personală. Organizate în școli și licee pentru a le da posibilitatea elevilor să-și redescopere și să-și clarifice eul personal.
  • Workshopuri de orientare vocațională pentru adolescenți. Necesare pentru a-și descoperi potențialul și a face o alegere conștientă în ceea ce privește studiile superioare și, ulterior, profesia.   
  • Workshopuri de conștientizare a comportamentelor disfuncționale la adulți și copii. Organizate pe categorii de vârstă și roluri pentru a contribui la echilibrul familiei.

Așadar, sunt aici, alături de tine, pentru a te ajuta să depășești cu bine etapele dificile din viață, precum și pentru a te ghida să îți redescoperi eul interior și să-l asculți!

Hai să ne cunoaștem